omnomnom.

Här är tröjan jag köpte som var jättefin. Rotade fram en gammal teckning jag gjort, eller ja, jag hade bara skrivit "kent" men ändå. Ramade in tillsammans med biljetten, en liten bit konfetti och en fågel från konserten 2010.

min kent-upplevelse tvåtusentolv.

Okej. Nu tänkte jag ta och berätta om hela helgen, om typ den bästa händelsen i hela mitt liv.
Vi började med att stiga upp klockan fem på fredag och sedan sätta oss i bilen klockan sex. Här är min vän, hon var gla.
Vi åt massvis med godis och tittade på lite film. Sen sov vi nog en hel del också. Jag menar: tio timmar i bil.
Framme på hotellet TJOHO!
Värsta fint och allt.
Drunknade lite i de små kuddarna.
HÄR bodde vi. Våning 2 rum 272.
Det var soligt och typ 28 grader varmt. KÄNDES SOM UTOMLANDS KI.
Gick lite på stan.
Vi gick runt lite i stan på fredagen, sen på lördagen shoppade vi och sånt där roligt. Gick på loppis.
Sen gick vi runt och turistade oss lite. Gick till typ nordens största (?) kyrka och så.
Fina gamla byggnader.
Kyrkan. Den var så stor att hela inte fick plats på bild.
Trötta fötter.
Vi var in i den också men det vart så värdelösa bilder att jag inte ens orkar lägga upp några. Men den var rätt stor...
Nu till det roliga. Insläppet började 17:30, det stod på biljetterna att de skulle börja spela 19:00 men vi pratade med en vakt på fredag kväll och hon sa att det började först 21. Vi kom til ungefär 18 och det var rätt... lång kö. Här syns typ en tredjedel. NO KIDDING.
Såhär tyckte Marie.
På området! När man var typ hundra meter från entren så stod det en skylt med grejer man inte fick ha med sig. Typ paraplyn. Men när en tjej kollade igenom min väska så visar det sig att man inte får ha med sig systemkameror om man inte jobbar för pressen!!!!1 Det hade ju varit bra om det kunde stå på den där skylten. Men nae. Hade lilla kameran med mig så fick fota med den. Men ändå. SURT.
Merchandisen. Köpte t-shirten längst upp längst till vänster. Yay. Ville ha vinylen och cd skivan också. Och tygpåsen (fast den tog slut).
Vi tog rätt bra platser. Jag trodde publiken skulle vara som överallt annars, men den var grym. Bäst. Blev inte mosad utan jag kunde faktiskt andas. SUPER.
Men uschdå Marie vad gör du?!?!
NU BÖRJAR DET!!!
Det var helt underbart magiskt och vackert. Och ni skulle bara sett vilken avslutning. Mannen i den vita hatten (16 år senare), " vi kommer alla en gång dö" på repeat, KONFETTI och FYRVERKERIER!!!1 Anar ni vad vackert? Okej det var tusen gånger vackrare.
 
Det slutade typ klockan elva, då gick vi typ världens omväg till hotellet och däckade. På söndagen, igår, for vi hem. Var hemma typ klockan nio på kvällen. Tjolahopp. Bästa dagarna i mitt liv. Tjugoåttonde juli tvåtusentolv♥

ett glädjeinlägg.

Hoppsansa. Det har varit ekande tomt på bloggen under helgen, men det finns faktiskt en anledning även fast det inte var tänkt att det skulle bli så tomt som det blev. Anyway, några av er kanske redan vet vad jag sysslat med, men för er som inte vet... JAG VAR I UPPSALA OCH SÅG KENT MED EN VÄN PUNKT.
 
Det var så fantastiskt vackert att jag bara ville stanna i det ögonblicket för evigt. Vi var femtusen pers som stod där framför scenen och väntade på kent i solnedgången och sen när de väl kom. ÅH MAGISKT. Och ni skulle sett vilken avslutning! Berättar mer imorgon om hela resan och konserten, med en massa bilder. Kram♥

ett foto i timmen... typ.

Dagen började med att jag vaknade. Ganska logiskt. Klockan var sisådär 8. (!!!).
När jag vaknade på riktigt slötittade jag lite på tv. Skitbra program såsom Jims Värld och Alla älskar Raymond osv. Jättebra. Verkligen. Här är klockan typ 9.
Cirkus klockan 10 satt jag här. I solen med en bok. Verkar som att hela Sverige bjöd på bra väder idag. WHAT A BEAUTIFUL DAY.
Jag är rätt dålig på att sitta still i solen helt forever alone så jag var tvungen att ta en liten promenad när klockan passerat lite över 11. Tog på mig ett par gamla flipflops. Jag hatar flipflops. Yuk.
Klockan 12 var det lunchdags!!! Åt köpestomtegröt. Det var göttans.
Efter jag ätit lunch tvingade jag med mig min vän Marie till en badstrand eftersom det var så underbart fint väder. Tog en evighet att komma fram och ja, här är väl klockan typ 1.
Fast vädret gick ganska fort från fint till fult. Det kom regn. HEHE. Ungefär klockan 2. (kanske inte egentligen men vi säger så.).
När regnet kom så beslöt vi oss för att faktiskt ta ett dopp. När vi lika så tagit oss dit var vi ju tvugna o bada! Ja, det var rätt varmt. Och skönt. Och det kryllade typ av insekter.
När jag kom hem var det dags att städa. So I did. Klockan kanske var typ 3 eller nåt.
Medans jag väntade på maten gick jag ut och kollade om det hade mognat några fler jordgubbar i landet. Eller nej, egentligen fotade jag bara. Här var klockan typ 4-5.
Eftersom jag var SÅ HUNGRIG hann jag inte ta kort på den utsökta maten innan den låg i min mage (:lax och potatis). Men jag hann ta en bild på den fina efterrätten mor min bakade. Nektarinpaj! Smakade inte nå vidare gott men... paj som paj. Klockan 6 cirka.
Framåt kvällen, typ klockan 7, så började jag packa. Provade tusen olika kläder. Uh. Nu är det färdigpackat. Skönt.
 
Fler bilder från idag har jag inte. Har handlat lite inför resan och kollat på ett intressant tv-program om elitidrottare. Nu tänkte jag släpa mig ut och löpa...

än så länge. (kingdom hearts - passion).

 
Vet inte om jag skrivit här eller om det var på twitter, men hur som helst har jag börjat på en ny låt. Har kärat ner mig totalt i den och det går inte en dag utan att jag spelar det lilla jag kan. Hittade noterna gratis så jag har skrivit ut dem. Kan nästan hela första sidan... bara typ 3-4 kvar nu, tror jag. Hehe. Om jag nu har något pianofreak till läsare så kan jag väl erkänna att jag inte spelar felfritt. Jag kan läsa noter, bra, men jag kan inte läsa melodin. Så, melodin är från huvet helt enkelt. På några ställen är det några missar och så, men aja. Whatever.
 
Peace.

jagälskardigjagälskardig.

Tittade igenom gamla bilder. Hittade så många minnen. Funderar på att beställa några polaroidbilder. Brusa till dem lite så de ser lite gameldagsiga ut. Sen ska jag nåla fast dem på min vägg. Blir nog bra.
 
Tidsinställt inlägg.

ack så vacker (3).

Sista bilderna på min fina vän.
 
Tidsinställt inlägg.

är det här det bästa livet hade att ge?

Hoppla. Hemma i mitt underbara rum igen. Har gått från Abisko till Nikkaloukta, 10,5 mil på fem dagar. Anar ni hur jävla ont jag haft/har i kroppen? Mina höfter speciellt. Varje kväll har de varit alldeles röda. Fast det har varit kul ändå. Och vackert. Och känslan när man kommer hem. Lovely.

ack så vacker (2).

Hon är så fin denna tjej alltså. Fyra nya. Fortfarande är färgerna alldeles för bleka och trista...
 
Tidsinställt inlägg.

något jag minns väldigt väl.

Något jag minns som om det vore i förrgår är den åttonde juli tvåtusentio. Då bilade jag och mina föräldrar ner till Sundsvall för att jag så gärna ville träffa min bästa vän Marck och se Kent live. Det var typ världens underbaraste dag fast det var så sjukt awkward ibland. Kommer aldrig glömma den dagen.
 
Tidsinställt inlägg.

bilder från london. del ?

Nu var det ett tag sedan som jag la upp bilder från London. Och ja, det var ju ett tag sen jag var där.. Hur som helst. Här har ni några oredigerade bilder från när vi var på Madame Tussauds. Jag vet att jag ser jätteful ut på alla bilder, men äsch. SÅnt som händer.
 
Tidsinställt inlägg.

ack så vacker.

Tre nya bilder från finaste Sanna. Vet dock inte vad som hänt med färgerna, kanske beror på att jag fotat i RAW och sedan bara sparat dem i JPEG, och inte "spara för webben..."? Hm. Ni får väl föreställa er bilderna med lite högre mättnad då. Vacker hur som helst.
 
Tidsinställt inlägg.

minicupcakes med hallon (recept).

Jag fick en kommentar för ett tag sen om att jag skulle skriva ett inlägg med receptet till dessa minicupcakes. Enligt receptet ska man använda knäckformar, och då ska de bli cirka 60 stycken. Jag använde småkaksformar i en minimuffinsplåt (från lagerhaus) och det blev typ 12 stycken.
 
Du behöver:
1 ägg
0,75 dl strösocker
25 g smör
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
frysta hallon (valfritt) eller andra bär.
 
Glasyr:
200 g färskost (philadelphia ost)
3 msk florsocker
1 msk citronsaft
valfri hushållsfärg
 
Jag halverade dock glasyren och räckte, dock blev det ganska precis. Jag hade heller ingen citron(saft) hemma så det hoppade jag helt enkelt över :)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut cirka 60 knäckformar på en plåt (eller typ 10-15 st om du använder större formar)
2. Rör ihop ägg och socker lätt.
3. Smält smöret och rör ner i äggsmeten.
4. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
5. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i formarna. Fyll dem till lite mer än hälften. Man kan även använda en spritspåse om man tycker det är lättare.
5.  Lägg en liten bit hallon i varje form, grädda i ugnen i cirka 12 minuter.
Låt kallna.
6. Rör ihop färskost med florsocker och ev. citronsaft. Tillsätt valfri hushållsfärg, eller dela upp glasyren och gör olika färger.
7. Bred ut en liten klick glasyr på varje cupcake eller spritsa ut den. Klart!

sommarklänning och abisko.

Älskar min blåa sommarklänning med hjärtan på. Ville bara meddela er att imorgon klockan 06:35 tar jag tåget till Abisko för en veckas fjällvandring. Har förberett tidsinställda inlägg för varje dag så att det inte ska bli så tomt. Vi ses nästa vecka!
Peace.

from a wonderful time.

(vad hände med alla fina färger när man laddar upp bilden på blogg.se?!?!?!?)
 
Fotade ju som jag sa Sanna här om dagen. Har gått igenom nästan alla bilder nu, och hon är så fin, min vän! Har en hel drös med bilder som är jättefina och det är skitsvårt att välja ut dem bästa... Här får ni iallafall gotta er med en, kommer nog fler framåt dagen/kvällen. Peace!

bilder från medeltiden.

not. Men jag var ju på Hägnan idag (typ ett gammeldags område i grannbyn) och mellan onsdag och lördag är det medeltidsdagar där. Då kommer det massa människor som lever så som de gjorde på medeltiden, och så är det lite föreställningar och föreläsningar osv. Skoj!
Här blev det värsta ljusochfärg förändringen. Vet inte varför, tror det var för att jag började fota i RAW helt plötsligt (fråga inte varför, för jag har ingen aning. det var ganska onödigt.). Och nä, orkade inte redigera till det.
 
För en gångs skull laddar jag upp en hel drös med bilder. Fick en order av Sanna att jag skulle blogga, nu!!! och ladda upp massa bilder. Många av bilderna är rätt suddiga, men regnet ÖSTE ner så jag var inte super pepp på att fota precis. Men ja, det var kul. Speciellt gycklarna (de som jonglerar och härjar), fick mig allt ett gott skratt!

the lives of fourteen souls.

Vaknade av världens åska och regnoväder imorse och igår gick jag klädd såhär. Klänning och allt. Fotade med Sanna igår, bilderna kommer nog upp ikväll eller imorgon. Idag var vi även på hägnan nu under medeltidsdagarna, lär väl dyka upp lite bilder därifrån också.
Peace.

ett två tre.

Nu var det ett tag sen ni såg några som helst livstecken från mig. Har haft noll inspiration och bloggen har verkligen fått lida.. Men nu är jag tillbaka med ett inlägg. Cyklade in till stan igår, gick på marknad och kollade lite på all rea. Hittade sjukt mycket fint, men kunde ju inte köpa allt. Hittade typ 5 klänningar från H&M som jag blev helt förälskad i. Hur som helst fick jag bara med mig de tre plaggen ni ser lite av ovan. Klänning, byxdress, klänning. Rea, rea, inte rea. Hela kalaset gick på typ 250kr, vilket jag tyckte var lagom (haha). 

söta, små och sockriga.

På måndag fyller min bror nitton år och imorgon firar vi. Så igår och idag har hela familjen, utom bror han själv, varit i fullgång och bakat massa godsaker.
 
I torsdags bakade jag och Marie de ombloggade makronerna (eller macarons på franska), och mina föräldrar vart typ in loooove så jag blev ombedd att baka ännu fler. Sagt och gjort. Gjorde choklad makroner, fast hälften fyllde jag med citron-smörkräm istället för choklad-smörkräm, eftersom jag fick drygt dubbelt så många än vad det stod i receptet (!!!). Idag bakade jag små minicupcakes fyllda med hallon och toppade med frosting, kristyr och vit/mörk choklad. Mumma!

när himlen passerar.

Medan alla bieberfans hypar om att bieber kommer till lilla sverige tvåtusentretton hypar jag över att jag ska se kent en andra gång om drygt tre veckor. Det var så underbart vackert första gången jag såg dem för två år sedan, och dessutom fick jag dela ögonblicket med min bästa vän. Den här gången blir det några fler mil söderut och med en annan bästa vän. Åh, jag ser framemot det så mycket. Älskade, bästaste kent.

passion.

 
Har länge letat efter fina pianolåtar som varken är för lätta eller för svåra. Snubblade över den här låten och är helt fast. Jag älskar den. Den är nog en aning svår, men jag har skrivit ut noter på den och jag ska banne mig försöka. Jag ger mig själv ett år. Nästa sommar vill jag alltså kunna den här låten. Åh, kan knappt sluta lyssna på den. Det är ursprungligen en låt från typ en film/tvspel (?) och sedan har en grym kille som heter Kyle Landry gjort en piano cover på den. Måste ge sjukt med creds till honom, endast 22 år och har sattihop en sån här fantastisk låt! Gud. Iallafall, vad tycker ni om låten? Tror ni jag klarar den på ett år? ... :)
 

det är inte alltid som man tror.

Blir två väldigt smickrande bilder på en viss Jenna idag. Not. Har massa planer på att pimpa lite olika saker. Kläder, väskor, cykel osv. Ska bli grymt kul, måste bara dra mig till stan och köpa lite pyssel. Till veckan har jag planerat en photoshoot med Sanna, längtar!

porcelain.

RSS 2.0