im floating inside a galaxy far away from this planet.

Idag skulle jag ha befunnit mig i en annan stad en timmes bilfärd från min hemstad. Men istället var jag inne i centrum av denna lilla håla och handlade mig en efterlängtad tröja för mammas pengar. Har nämligen gått och blivit massa förkyld, och dessutom vill inte min blåsa i kinden försvinna. Så det känns ganska segt just nu, men på torsdag får jag påsklov så jag har ju iallafall någonting att se framemot.
Fred.

a tiny little detail.


Nu när jag fått en drös nya läsare känner jag betydligt större press när jag bloggar. Att alla inlägg måste vara perfekta och måste publiceras i tid. Och nu känns det lite jobbigt, eftersom jag faktiskt inte vet vad jag vill blogga om... Därför får ni en ful detaljbild på min tröja som jag har på mig just nu. Lite trist, jag vet.

Men, nu när jag som sagt har några nya läsare, som kanske inte känner mig så bra, så funderar jag lite... skulle det vara kul med en frågestund? För om det är några intresserade kan vi kicka igång en i helgen så fixar jag kanske en video med svaren.

Peace.

like old times when you and I used to be this close.




Har massa framkallade foton liggandes som ska klistras in i album och böcker. De har legat ganska länge och jag vet inte riktigt om jag vill klistra in dem längre... till helgen kanske jag tar och framkallar lite nya, har faktiskt några på datorn jag skulle vilja ha fram :)

Peace.

the nine hundred and ninety-nine things i would never do.


Igår klockan nio släppte Kent sin nya singel 999 i liveversion på deras hemsida. Dog lite när jag lyssnade på den. Idag kan man köpa den, och jag måstemåstemåstemåste ha den. Den här låten är seriöst en ny favorit ♥.

you wanted to know and now i am trying to learn.


Har fått över hundra kommentarer och jag har försökt svara på alla så gott som det går! En tjej undrade om jag visste hur man gjorde en bild i form av en triangel med hjälp av Photoshop. Satte ihop en snabb tutorial, lite halvkass kvalité men det ska nog synas.

Låten är av Kent och heter 400 slag. Kram.

im still floating, can't you see? i am almost there.


Här kommer del två av min så kallade identitetsbild. Tyckte nästan att det såg ut som att jag bara stod i snön på den förra bilden, och det ville jag inte. Därför gjorde jag en ny igårkväll. Var litte pillrigt och den är inte perfekt, men jag glömde ta en bild på enbart himlen så jag har fått klona bort hela mig och sen klistra in en mindre mig. Tjorvigt, jag vet. Det tog sin lilla tid men det är det värt. Vad tycker ni, vilken är bäst?
Har kan ni se den första bilden om ni glömt hur den ser ut, klicka bara på den för att se den större:

nowadays i am finding myself so happy, you can not believe.


Ännu lite mer ballongbilder. Igår besökte nästan 500 personer min blogg över 700 gånger, och hittils idag har 568 personer kikat in över 900 gånger. Det är ju sinnessjukt! Hittade även min blogg och min bild när jag "flyger" på en liten "spotlight" till höger när man loggat in på sin blogg, känns som att detta inte kunde komma mer lägligt!
Nu tänkte jag unna mig lite tid till att känna mig som värsta storbloggar'n och svara på lite kommentarer, för det är faktiskt en hel drös som ramlat in under dagen! Kram.

today is a day that i will remember, now and always.


Tänkte att jag kunde dela denna fantastiska glädje som kom till mig idag. Det hela började med att jag och Marie satt hemma hos mig en och en halv timme innan skoldagens slut. Jag gjorde mina vanliga rutiner på datorn, men så upptäckte jag att något var fel. Klockan var bara strax efter ett och jag hade hela 149 besökare? Say what? Skyndade mig frebrilt in på blogg esses startsida och hittar en liten ruta med min blogg! AGLAKSGNDLASDMCPÖLD,AÖSD,FAÅWÄGL.AÄMBAÖMAÖBM,AEB < Så glad blev jag.

when you get worried I'll be your soldier.


Regnet öser ner utanför fönstret och det har de gjort ända sen.. ja, imorse antar jag. Är fortfarande lite förvirrad om vad klockan egentligen är, vissa klockor är en timme för lite och vissa en för mycket. Men, nu är klockan snart fyra om jag fattat det rätt. Idag har varit en kanonbra dag, speciellt med tanke på att jag hamnat på blogg.se's framsida! Äntligen, säger jag bara. Skrolla bara ner lite så hittar ni mitt förra inlägg där :)
PEACE.

if you don't believe in me, watch me and you'll change your mind.

Det känns som att helgen nyss började, men nu är den ju faktiskt snart slut. Idag har jag spenderat min dag i skidspåret, blivit en polarbrödstub rikare samt 500kr på Team Sportia rikare. Inte helt fel! Idag ska jag mysa med mina ballonger, min kexchoklad och musik. Dessutom har jag lite skoljobb att göra. Längtar redan till påsklovet.
Peace.

this is how i learned how to fly.


Tänkte det kunde vara kul att visa hur jag klippte ihop bilden jag visade er igår. Kan börja med att nämna att jag använt mig utav två bilder. Det var inte planerat, men i efterhand såg jag att det blev bäst så. Så jag tog benen från den första bilden (högst upp, vänster) och klippte in dem i den andra bilden (högst upp, höger). Sedan klonade jag bort pallen och la till lite fler ballonger från.. tre andra slumpmässiga bilder. Ändrade lite färg på några av ballongerna i "selektiv färgförändring".

Sist men inte minst justerade jag lite kurvor och la till en röd/lila färg över hela bilden. Plus en svag vinjettering. Jag använde mig av Photoshop CS5.

Tips! Om du som har photoshop inte redan provat "selektiv färförändring", gör det! Jag tycker den är sjukt användbar och lätt att hantera. Roligt att experimentera i också :)

not a single thing on earth can beat the feeling of flying.


Här är då min såkallade identitetsbild till ett skolprojekt. Jag och min fina vän Marie [länk] for ut idag och fotade lite. Premiär cyklade. Wii. Anyway, tanken bakom bilden kan ni nog tycka är lite långsökt. Men jag ville inte ha den så självklar, så obvious (lol) liksom. Tycker själva grejen att (det iallafall ska se ut som att) jag flyger är.. lite kreativ, och jag skulle vilja kalla mig själv det. Kreativ. Eller rättare sagt, jag skulle vilja vara det. Jag tycker också den relfekterar frihet, lite. Och fri är väl något iallafall de flesta vill vara. Jag vet inte. Bilden säger väl kanske lite mer om vem jag vill vara, snarare än vem jag är. Men jag gillar den ändå. Dock ser den lite misslyckad ut i mina ögon... så jag kanske gör ett nytt försök till veckan.

Fred ut.

i can not wait until the day you and i are on the same side.

Lägger upp ännu en bild på min vän Sannabanan (du får säga till om du DONT LIKE IT). Det har varit en kort dag idag, som vanligt på fredagar. Ikväll planerar jag att se ytterligare en Star Wars film, och imorgon eller på söndag tänkte jag ta mig ut och fota.
Fred ut.

i have to move heaven from hell, and stand up to others as well.

Lite blandade bilder från dagen. Har haft friluftsdag med skolan och då valde jag, Sannabanan och Marie the great (on krister-language) och trefjärdedelar av skolan att åka till Kåbdalis och åka slalom. Bussen gick 08:00 och jag kom hem för inte allt för många minutrar sedan. Har iallafall haft en toppen dag!

the light when you crash the bottom is worth more than gold.

Fotade ju as i mentioned igår med min fina vän som ni ser på bilden (och Marie som hängde på). Blev inte speciellt mycket då det hela var ganska oplanerat. Men nu har jag kommit på en lysande idé och ska försöka ta mig ut till helgen. Ni får se vad det blir då! :)
Peace out, mina vänner.

sometimes you fool yourself thinking you're feeling great.

För två veckor sedan fick jag hem ett paket, som jag visade (men inte innehållet). Dessvärre var det inte riktigt rätt, så jag fick skicka tillbaka det. Idag landade ett nytt paket i brevlådan och på bilden ovan ser ni innehållet! Mina efterlängtade palladium skor. Älskar dem redan.
Från karltex, 699:-

when you reach the bottom, what do you see?

Inspirationen har varit olägligt låg. Har massor med skolarbete den här veckan och jag kanske blir tvungen att lägga undan bloggen lite. Men jag vill iallafall tacka er för att ni kikar in ändå, hade ett statistiksrekord igår på hela 62 (!) unika besökare, hoppas ni stannar! Kommer försöka blogga så gott det går till veckan, men om det blir lite glest vet ni iallafall varför. Jag trodde inspirationen skulle komma tillbaka när jag gjorde om hela bloggen, men icket. Fast snart kickar jag igång en liten fotografering och lite DIY, och förhoppningsvis kommer inspirationen och blogglusten tillbaka osv.

Peace out.

we finally got to the end, my friend.


Redigerade den här bilden för någon timme sen i CS5, och jo, nog är det lite nytt allt. Men om någon vecka är jag väl van. Bilden är förresten från London, inne i Westfield. Gillar den på något sätt, jag vet inte.
Ny design har dykt upp också, och en normal meny! Här händer det grejer.

Fred.

you gotta fight to get to the top.

Och jag fortsätter med mina tråkiga bilder. Men jag måste säga att jag älskar den här väskan, hade nästan kunnat döda för att få bära den nu till våren. Men, de finns mycket man vill ha, men man kan inte få allt.
Vaknade imorse och mådde ganska dåligt, hade lite ont i halsen och i huvudet, men for till Piteå och tävlade iallafall. Slutade som segrare (omg, hur hände det?!?!?!), så jag är nöjd. Nu ska jag myyyyysa för att det är lördag.

'cause there is nothing between us.

Ni anar inte hur glad jag är nu. Nästan lika glad som ett litet barn på julafton. Fast gladare. Hämtade nämligen alldeles nyss hem Photoshop CS5 från pappas jobb, och ska nu börja installera det på min dator! Har haft CS2 tidigare så det lär väl bli lite nytt, men man vänjer väl sig.
Btw. Förlåt för de kassa bilderna, ser nu när jag lägger in dem i datorn att de är galet suddiga och jobbiga att titta på.
PEACE.

i better keep on walking.

Lite tråkiga bilder på senaste tiden (när jag väl uppdaterat), har lite bildbrist. Har ingen större inspiration heller, och vädret är ju alldeles slaskigt. Men idag har varit en fin dag, och nu ska jag fortsätta ha det fint. På tisdag har jag och min fina vän Sannabanan planerat en liten "fotografering" till ett skoljobb, kanske bjuder på lite bilder från de, då!
Peace.

through torment and through pain.

Känns som att tiden bara rinner bort. Känns som att tvåtusentolv just började. Känns som att jag inte hinner med allt jag vill. Men på något sätt känns det bra ändå. För jag vill faktsikt bli av med snön och kylan, och jag vill ha vår och värme. Min farfar kom just förbi med en påse bröd, så jag har gjort mig varm choklad och smörat mig några mackor. Njuter av de sista mörkret.
Fred ut.

because we are those who disappeared.

Lägger upp en bild som ni redan sett bara för att jag egentligen inte har någon inspiration alls till att blogga men gör det ändå bara för er skull medans jag egentligen bara längtar till den tjugosjunde december. Det blev en lång mening. Jag tänkte kanske spela in en video/vlogg imorn efter skolan, om jag hinner medans det är ljust. Liksom. Bara för er skull (såklart).

Goda vänner: MAKE PEACE, NOT WAR. Out.

beautiful clothing from miss selfridge.


Har googlat som en tok efter nya hemsidor med snygga kläder, och lite speciellt efter hemsidor med kläder med rymdtryck. Hittade några roliga sidor, men allt är ju såklart utländskt (attans bananer), dock hittade jag ingenting med rymden. Funderar på att köpa lite textilfärg och göra mig något eget :3

Anyway, kläderna ovan kommer från Miss Selfridge. Skulle nästan kunna döda för väskan. Peace.

do you ever feel like the entire world is yours?


Helgen fick sig ett asgrymt avslut igårkväll iallafall. Skrattade som en gris tillsammans med Marck på skype, pratade GAMLA GO'A TIDER och dessutom kollade vi båda på Taken. En grym film, btw. Bara därför bjuder jag på en asläskig bild, wow. Hatar egentligen bilder på mig själv, MEN VAD GÖR MAN INTE FÖR ER, LIKSOM?

Känner att det spårar lite. Peace out.

never fear the unexpected.

Den här helgen har varit en riktigt kass helg. Det har bara kännts som att allt och alla varit emot mig. Men, nu är den över och förhoppningsvis motgångarna också. Fast några bra saker finns det ju faktiskt med den här helgen.. den bästa vore väl Marck, och att vi snart ska äta grillat för första gången i år.
Fred ut.

opportunities pass me by.

Hade lite sådär allmänt tråkigt som man kan ha ibland (rätt ofta) så jag slängde in en bild (från förra inlägget men) i picnik (.com) och la på lite filter och grejer. Tror jag ska ta och beställa hem typ 100 gratis bilder från fujifilm snart, har gjort i ordning en mapp sedan länge men jag tror jag vill lägga till/byta ut några bilder.. hehe.
Fred.

i know you can take it all.

Idag har varit en kanonbra. Iallafall baserat på vädret. I övrigt har det var ganska kasst. Men det behöver vi inte tänka mer på. Vädret har varit riktigt soligt och fint, var ut en snabbis och filmade och fota lite. Har även kollat lite längdskidåkning på tv och hållt alla mina tummar och tår för Johanna och alla norrbottenstjejer som är och tävlar nere i Junsele i helgen.
Peace.

running wild through.


Fick ju som sagt hem mitt paket jag beställde i tisdags idag. Blev kanon glad, tills jag öppnade det och insåg att jag var tvungen att byta. Lite surt. Men har skickat tillbaka det så det lär väl komma tillbaka till veckan. Visar er kanske imorgon vad det var för något, eller när det nya paketet kommer!

Fred.

can you see it shine, shine of glory.




Fick sluta skolan lite tidigare idag, vilket kändes galet skönt. Hade heller ingen lärare sista lektionen. Tror inte dagen kan bli bättre, för när pappa kom hem för fyrtio minuter sedan berättar han att två saker. Den ena att den där saken jag beställde i tisdags har kommit (yay) och att han har beställt hem Photoshop CS5 till sitt jobb! (Vilket innebär att jag kommer sno det och installera på min dator).

Tänk vad några saker kan göra allt så roligt. (För att inte nämna att jag var påväg att skriva världens deppigaste inlägg bara för att allt kändes skit). NU GLÖMMER VI DET DÅLIGA OCH HAR KUL ISTÄLLET. FRED UT.

(Oj vilket knasigt inlägg det blev helt plötsligt.)

make the invisible visible.

Många kanske redan sett den här. Men jag delar den ändå. Är riktigt sugen på att beställa hem ett "Acktion Kit", men jag vet inte. Kanske bara beställer ett armband, we'll see :3
Snälla rara människor, ta trettio minuter av era liv och se denna film. För det är den värd. Och dela den. SHARESHARESHARE. Peace out.

every day passes reminding me of life.

Det har varit lite smådålig bloggning den senaste tiden. Skyller på mina underbara vänner som tagit upp min tid (vilket jag älskar dem för) och idag då på en vaccination. Livet rullar på, beställde något i förrgår som jag hoppas hinner komma imorgon. Annars ska det bli galet härligt med helg.
PEACE.

mind blowing scratches.

Ni får ytterligare en bild på mina fina håliga strumpebyxor. Passar ganska passande då jag är fruktansvärt less på denna jävliga blåst! Uschfyblä. Jag bloggade inte igår, som ni kanske märkte. Det var för att.. jag inte riktigt visste vad jag skulle blogga om och jag hade inte tid. Men idag är jag back on track!
Peace.

london pt 2






Missade du första delen av london bilderna? Kolla in den HÄR.

Drömmer mig tillbaka till London. Önskar jag hade all världens pengar så jag kunde resa tillbaka dit till sommaren och kolla på OS. Drömma kan man. Drömmer även om att en dag i framtiden ha en bostad en liten bit utanför London, eller i Oxford♥

Fred.

there are two ways to live your life.

Klev upp tidigt imorse med tanke på att det är skola imorgon och lovet drar sig mot sitt slut. For ut på ett klassiskt distanspass med pappa, två mil. Vädret har varit helt underbart hela lovet, umum. Sitter nu i min stora kent tröja som har storlek medium (som egentligen inte är så stor längre) och mina myssockor som jag köpte på cubus för nitton kronor. Sen rev jag sönder mina strumpebyxor också. Nu vet ni.
Peace.

this could be paradise.

Letade frebilt på mitt minneskort efter något att visa er. Hittade tillslut dessa bilder som är från i slutet av sommaren/höstas. Längtar som en idiot tills man kan gå ut i bara t-shirt och shorts. Börjar helt ärligt bli lite less på all denna snö. Men snart kommer väl våren även hit till norr.
Fred ut.

can't you see your eyes lie?



Ända sen jag såg den där klänningen för tvåochetthalvttusen och de där leggingsen för femhundrasjuttiokronorplusfrakt så har jag blivit helt BESATT av kläder med "space/galaxy prints". Letar runt som en tok för att hitta snyggaste och billigaste. Har hittils inte hittat något från sverige, men jag hittade en hemsida från UK med gratis frakt (hurra!).

Känns förövrigt som att min blogg gått och blivit världens modeblogg. Men.. Ja. Jag lovar, det är bara nu. Är i någon slags modeperiod i livet just nu. PEACE.

live like everything is a miracle.

Jag håller just nu på och spelar/övar på tre olika låtar på pianot. Varav en jag faktiskt själv tagit ut på gehör, utan noter alls! Är verkligen jättedålig på att höra vilken ton det ska vara så jag känner mig ganska stolt, även om det var en ganska lätt låt. Och missförstå mig inte, jag kan höra när det låter fel, men jag har en tendens till att tycka att det mesta låter fel.. haha. Anyway, tänkte kanske lägga upp en video när jag spelar något, LÅTER DET KUL?


Haha. Peace.

today is a wonderful day.

Någon (läs Marie) önskade mer bilder på Naomi. Och det är lite knepigt att fota dem då dem sällan sitter still, och speciellt inte när man kommer med kameran. Men lyckades fånga henne på en bild när de åt, och nej, det är inget fel med hennes näbb. Det är bara blötlagda frön :3

rodebjer cosmos dress. blackmilk.



Dör vad snyggt. Jag som älskar rymden svimmade nästan av stolen när jag såg dessa klänningar och leggings. Hade LÄTT klickat hem något av detta om jag haft mer än 13,64 kr på mitt kort. Seriöst. Mår lite dåligt över att jag inte alls sparat mina pengar speciellt bra den senaste tiden.

Klänningarna kommer från Rodebjer, den till vänster hittade jag på Nelly (kostar ca 2500kr) och den till höger på Modegallerian. Tyvärr har den till höger utgått (depp). Alla leggingsen kommer från Blackmilkclothing och kostar 75 AUD, vilket motsvarar ca 570 svenska kronor. Inte riktigt min ekonomi, om man säger så..

how to make a change.

Jag har alltid älskat att pyssla, och igårkväll när jag råkade få syn på min rosa morgonrock (som alltid hänger bakom min dörr men) så kom jag på att den är ju ganska ful ändå. Den är jättemysig men ganska stor och tråkig. Så, idag tog jag saken i egna händer och fixade till den lite :3


Det här är vad jag använde (förutom knappen som jag inte tog med). Tejp, garn, sytråd, synål, sax och en stor gammal gummisnodd.



Jag började med att mäta upp 6 trådar med garn i olika färger, delade in dem i tre grupper. Sedan fäste jag de i bordet (lampan) och började fläta!



Jag lade flätan på ena fickan på morgonrocken i from av ett hjärta. Sedan sydde jag fast den med sydtråd och vanliga stygn.


Sedan klippte jag itu gummisnodden (eftersom den var så stor gjorde jag två delar av den). Jag klippte upp ett hål i ärmens slut och trädde igenom snodden med hjälp av en sån där nål (som jag glömt namnet på, men ni ser ju). Sedan sydde jag ihop snodden till en snodd igen och sydde ihop öppningen i ärmen. Gjorde så på båda ärmarna, såklart.


Och här har vi resultatet. På bilden till höger ser ni hur den såg ut innan. Ärmarna var alldeles förstora och bara ivägen. Är riktigt nöjd med snoddärmarna faktiskt! :D

the end seems closer than it is.

Bilder från weheartit.
Idag har varit en fin dag. Det har varit 7 plusgrader ute och plötslig vet man inte om man pratar minus eller plusgrader längre. Imorgon är sista dagen på lovet om man inte ska räkna med helgen. Känns helt okej. Faktiskt.
Fred ut.

camera equipment and history.

Tänkte att jag kunde visa er vad som finns i min kameraväska. Ni som hängt med mig tidigare kanske hann se videon jag la ut, men jag bestämde mig för att visa lite bättre nu med bilder istället.
Vi börjar med mitt kamerahus som jag köpte för drygt två år sedan. Alltså runt 2008-2009. Innan jag köpte min systemkamera fotade jag med en vanlig digital kompaktkamera och hade ingen aning om vad en systemkamera ens var för något. Det var min fina vän som började prata om en, och då blev även jag lite intresserad. Jag sparade ihop pengar ganska länge, och kunde tillslut köpa en Nikon D60 inklusive standardobjektivet Nikkor 18-55mm för cirka 5500kr. Fick lite "sponsring" av mina föräldrar men stolt nog betalade jag nästan hela själv.
Jag har nu tonvis med bilder från den tiden då jag just fått hem min älskade kamera. Fotade allt möjligt, och allt på automatik läget. Efter kanske ett och ett halvt år började de där manuella lägena intressera mig och jag läste igenom nästan hela manualen för att lära mig hur man gjorde. Och övning ger färdighet, jag lärde mig ganska fort hur man ställde in slutartid, bländare, ISO osv. När jag fotat en del manuellt började jag även inse sambandet mellan dessa inställningar (nej, jag insåg inte det från första början, då provade jag mig fram).
Efter ett tag, omkring hösten 2010, så ville jag utöka min utrustning och kunna fota sport. Jag var på många fotbollsmatcher och kameran fick alltid hänga med. Jag fick ett Nikkor 55-200mm objektiv i födelsedagspresent av min fina pappa.
Jag har haft någon period då jag nästan helt tappat intresset för foto. Men det har alltid på något sätt kommit tillbaka och inspirerat mig ännu mer. I kanske ett halvår nu har jag velat utöka min utrustning ännu mer, och jag drömde om ett ljusstarkt objektiv. Alltså ett objektiv med stor bländare (lågt bländartal). När mitt standardobjektiv sedan, i höstas, gick sönder (klumpigt, jag vet) så var det inget snack om saken. Jag skulle ha ett 50mm objektiv med bländare 1,8. Sagt som gjort. Jag köpte objektivet från Mediamarkt för 1700kr, för egna ihopsparade pengar. Och jag måste säga att det var nog mitt bästa köp någonsin.
Sen genom åren har jag ju införskaffat mig lite tillbehör. Har fått det mesta i födelsedagspresenter och julklappar. UV-filter sitter på två av mina objektiv, 50millimetarn och 55-200millimetarn.
Här har jag 3 close-up filter. +1, +2, +4. Användes väldigt väl i somras, men nu har jag tyvärr ingen nytta för dem längre då de inte passar på 50millimetarn (attans bananer).
Fjärrutlösare och sån-där-grej-som-man-sätter-på-kamera-linsen-så-kan-man-sätta-fast-objektivet-bak-och-fram (yes, you heard me). Det gör att man kan komma riiiiiiktiiiiiigt nära, typ tusen gånger närmare än close-up filtrena. För den som inte riktigt har ekonomin för ett macro objektiv :)
Sen för inte så längesen som säkert alla vet så "impuls"köpte jag mig en kompaktkamera. Nikon Coolpix p7000. Även den för mina egna pengar. Nu kanske ni undrar vars fan (ursäkta språket, men) jag får mina pengar ifrån. Och sanningen är den att jag är en riktig sparare, sparar alltid present- och julklappspengar. Anyway.
Det var allt jag har i min kameraväska. Utanför den (haha, lol) har jag även ett stativ. I framtiden vill jag även ha en extern blixt och en reflexskärm.
PEACE OUT!
RSS 2.0