vackra landskap.

Här är tre bilder jag fotade från ett berg när jag var på träningsläger förra helgen. Varje år brukar vi gå upp på det här berget mellan träningarna för att se den fina utsikten. De senaste åren har jag och Johanna gått upp även för att fota. Men i år var inte Johanna med då hon bytt klubb, så jag fick gå själv. Lite trist men fina bilder blev det iallafall! :)

de där docsen.

I måndagskväll beställde jag hem dessa godingar från ebay.co.uk för endast 70,99 pund inkl frak!! Direkt jag såg dom kände jag att de var menade för mig. Jag var tvungen att beställa dom, haha! Igår kom dom iallafall, trodde de skulle komma först i slutet på nästa vecka så jag blev glatt överraskad. Åh, är så kär. Dör skodöden.
 

Min mamma tycker de är väldigt fula... Antar att antingen hatar man dom eller så älskr man dom. Vad tycker ni? Fula/fina? :)

ett självporträtt.

Ja. En stor, glad Jenna. Ganska fulglad sådär. Men jag gillar det. Sånt som är fult. Anyway så är det här ett tidsinställt inlägg. Idag är det friluftsdag med skolan - orientering. Jag anar att jag är ganska trött och slapp när jag väl kommer hem, och jag vill ju inte lämna bloggen tom... så ja. Lite förberedelser. Nu är det äntligen helg och jag ska nog inte göra annat än att fota, spela sims, spela css, skypa och mysa! Vad ska ni göra? :)

collar.

Idag har jag endast gått i skolan fram till lunch eftersom jag en bunt andra tjejer och killar ska åka in till Luleå om ett tag på konsert! Vi ska sjunga i kör tillsammans med skolor i Luleå samt en afrikansk kör. Kommer nog bli jättekul! Den här konserten heter Star for life och turnerar runt i hela Sverige, ni kanske har hört talas om den? Det kanske till och med är någon av er läsare som ska vara med i eran stad? :)
 
Peace.

tävling! vinn ett blommigt mobilskal.

Nu har jag fått chansen att tävla ut ett lila/rosa blommigt mobilskal för en Iphone 4/4s! Jag själv är helt förälskad i det och hade jag haft en Iphone 4 hade jag lätt behållt det själv, haha :)
 
För att tävla:
Kommentera att du är med!
 
En extra lott:
Skriv ett inlägg på din blogg/facebook där du skriver om tävlingen, visar bilden ovan samt länkar till min blogg/detta inlägg.
 
Enkelt va? :D Lycka till!
 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

molnriket.

Det är helt otroligt att ni är så många som klickat er in här under helgen fastän jag lämnat bloggen HELT tom. Ni är ju helt fantastiska, mår nästan lite dåligt över att jag inte förvarnade er eller gjorde några tidsinställda. Jag har nämligen varit i den minsta lilla hålan som finns och tränat häcken av mig. Det var gode jobbigt, men väldigt skönt nu efteråt. Nåja, till veckan kommer jag blogga på som vanligt. Har bilder att visa från helgen (fantastiska landskap!), bilder på min färdiga keps samt en tävling att starta! Kul va? Här händer det grejer, så jag hoppas ni kikar in under veckan:)

att pimpa en keps.

I helgen hade jag lite långtråkigt så jag tog tag i min gamla svarta reklamkeps och pimpade den lite. Har haft planer på detta rätt länge men det har liksom aldrig blivit av. Egentligen tänkte jag sätta fast paljetter, men har inga hemma och har som alltid glömt köpa. Så det fick bli gamla småpärlor! Den är klar nu, den blev rätt klistrig och ful. Men jag gillar idén och hade lätt använt den om det inte vore för allt klister.

kamda.se

Nu sitter jag på en jättebra hemsida här som ni bara måste kolla in om ni är ute efter grymma tillbehör till era kameror. Jag brukar inte ofta köpa så mycket tillbehör till kameran, men ibland kan det faktiskt vara kul. Och det är kameran värd! Ni kanske har hört talas om tvspelsweb.se? Nu är det så att tvspelsweb.se har BYTT namn till kamda.se! Hemsidan är fortfarande lika grym, men numera har den valt att satsa lite mer på bla kameraremmar, motljusskydd, stativ, kamerafilter och kameraryggsäckar/väskor. Toppen va? Ni borde verkligen kika in och titta om ni hittar något intressant. Jag själv är grymt sugen på en ny, rolig kamerarem...

som brinnande eld flyger du förbi part 2.


Lyckades skriva hela sex inlägg förra veckan! Ett inlägg varje dag förutom igår då jag var väldigt nära på att skriva ett, men det blev aldrig. Hoppas att jag kan hålla uppe bloggen även den här veckan. Här får ni lite fler höstbilder förresten. Tänkte faktiskt försöka ta mig ut nån dag i veckan och fota lite flyg-bilder. Ni får se sen!

som brinnande eld flyger du förbi.


Nu har jag tagit tid och satt mig ner för att redigera lite bilder jag tog under veckan. Här är fyra första från min lilla fotopromenad (finns en film från det några inlägg under). Idag är det jättefint höstväder ute och jag tänkte faktiskt kanske ta mig en promenad och sen försöka göra någon nytta. Blir så inspirerad av alla härliga, mustiga färger såhär års så jag kanske drar fram mina gamla akrylfärger sen?... Vi får se!

blueberry cupcakes with vanillacream




I förrgår bakade jag lite blåbärcupcakes. Blev helt sjukt sugen på att göra några fina bakverk och cupcakes var liksom det första som slog mig. Och det är ju hyfsat lätt också. När jag fyller år planerar jag att göra massor av fina, färglada och kreativa bakverk att bjuda på. Det är ju så kul!

inte en modeblogg


Jag älskar hösten. Idag var jag såhär mysig i en stor oversize kofta, en svart oversize tröja/tunika och ett par svarta strumpbyxor! Alltså känner mig sjukt modebloggig som lägger upp bilder på mina kläder, men ja. Jag gillar kläder också, det är mysigt och roligt och ja. Det är kul att mixa ihop olika outfits helt enkelt. Och det är ju så mysigt att kunna bära tjocka, stickade tröjor nu när det är höst!
 
Gillar ni hösten? Varför/varför inte? :)

cyanotypi


Ja, nu är det onsdag och halva vardagsveckan har gått. Känns skönt. Och jag har lyckats blogga varje dag so far. Tjoho. Har egentligen inte så mycket att skriva om, ville bara hålla min blogging-every-day-in-week-37 typ. Idag hade vädret lite humörsvägningar och grät ut sjukt mycket regn imorse, men på eftermiddagen blev det värsta sommarvädret! Därför får ni lite somriga bilder... även om jag stort välkomnar hösten nu.

en liten fotopromenad

Igår gick jag ut på en liten promenad för att fota lite. Min plan var att gå ner till vattnet och fota lite landskap, men  jag fastnade i skogen på vägen. Var ute i ungefär en timme, filmade lite också. Ytterst intressant... haha. Dyker nog upp lite bilder från den imorgon om jag hinner redigera! ;)
 

här ligger jag och blöder.

Här ser ni vad jag läser om kvällerna nu för tiden. Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld. Jag har hört mycket gott om den, men jag måste erkänna att när jag började läsa den så verkade den rätt konstig... och lite äcklig. Men nu när jag kommit in i den så är den faktiskt bra! Inte kanske superbra, så att jag vill läsa hela tiden, men bra. Jag längtar lite till kvällarna iallfall, då jag får läsa :)
 
Någon av er som läst den? Vad tyckte ni?

the sound of silence.

Jag vet att min bloggning varit dålig ett tag. Och jag vet att jag tjatar om det. Men det har hänt lite i mitt liv och bloggen har liksom glömts bort i allt dis. Men nu, och nu menar jag det, är jag back on track. Ska verkligen, helhjärtat, försöka komma med minst ett inlägg varje dag hela nästa vecka! Grymt va?
 
Ser ni att jag blivit lilahårig igen? Tog tag i det och färgade det igår. Nu är jag lilahårig och lycklig igen.

min nya lilla bebis.


Sen jag började på min nuvarande skola har det snackats om att vi ska få egna skoldatorer, men det har liksom aldrig blivit av. Nu har dock alla andra årskurser utom min fått det, och vi har fått skolan gamla datorer. Men, de är ju bättre än ingenting iallafall... Dock är min klass så stor så vi blev några som fick dela, och ovan ser ni min och Emelies dator! (ja, det är vi på bakgrundbilden). :D

why so sad?


Känns som att jag ritat jättemycket den senaste tiden, men egentligen är det bara typ tre teckningar. Så inte sådär supermycket. Här är iallafall en teckning som är lite småful men ja. Den får iallafall hänga på min vägg ett tag tills jag lessnar. Förresten så är den mycket kontrastrikare i verkligheten...

lullaby.


Nu var det ett tag sedan jag verkligen bloggade. Har haft några sämre dagar de senaste dagarna och inte riktigt vetat vad jag skulle ha skrivit om. Men nu är jag nog tillbaka. Ska försöka hinna med att uppdatera här emellan alla skoljobb osv. Anyhow, min hårfärg är väldigt ful just nu. Eller egentligen gillar jag den lite, fast den skiftar lite åt blont/gult och det gillar jag inte. Men i övrigt gillar jag den ljuslila/grå/vita färgen! Fast det blir att färga om det snart...

Det här är jag. Jenna.

Jag tänkte jag kunde ta och skriva en liten presentation av mig själv. Det blir så tjockt och mycket om allt ska få plats i menyn. Så, here we go.
 
Jag heter Jenna och är någonstans i åldern mellan tio och tjugo. Egentligen heter jag inte Jenna, men nästan. Det är iallafall så jag kallar mig i cyberrymden och det är så jag vill bli kallad (även om mina vänner oftast aldrig tilltalar mig med det).
 
Ända sedan jag var liten har jag gillat att rita/måla och pyssla. Det går nog lite i släkten eftersom även min mamma är väldigt duktig på rita/måla (och mer släkt på hennes sida). När jag var liten lämnade jag fort det här stadiet med att rita runda ögon och kantigt hår, jag gick direkt till lite mer verklighet med ovala ögon och hårigt hår (haha). Nu låter jag som värsta proffset men det var jag inte, det var rätt fult. Och framför allt annorlunda.
Anyhow, än idag älskar jag att skapa. Rita, måla, bygga, pyssla, fota. Skapa. Att göra något med mina egna händer, något som jag gjort, är ju fantastiskt kul! Jag vill inte säga att jag är jätteduktig på det, men eftersom jag har intresset så kan man väl säga att jag är ganska bra iallafall. Ibland. Jag har fortfarande mycket att lära! :)
 
Skapandet är en rätt stor del av mitt liv. Favoritämnet i skolan har alltid varit bild eller slöjd. Något annat jag varit och är intresserad av är att skriva. Jag skrev mycket berättelser och dikter förr. Dock inte längre... Tyvärr. Jag gillar fortfarande att skriva, men jag gör det nästan aldrig. Har nämligen en tendens till att inte kunna avsluta. Jag påbörjar något som skulle kunna bli en bok, men sedan lessnar jag och bara trycker in ett slut på 100 ord eller något.
 
Något jag fascineras av är rymden. Jag har alltid gillat rymden. Den är så läskigt stor och fylld av hemligheter. Och jag vill veta allt. Jag älskar att sitta och kolla på tv-program där de förklarar hur saker fungerar i rymden, hur saker är. Om planeter och svarta hål. Allt. Och det finns så mycket att veta och jag vet så lite så det känns som jag blir galen! Så. Vetgirig. !!!!.
 
För fyra eller fem år sedan blev jag plötsligt intresserad av foto. Jag vet inte hur det började ller hur jag kom på det. Men jag köpte (eller fick??) mig en liten rosa digitalkamera och började fota. Först fotade jag mest allmänt, men sedan började jag fota små blommor och sånt. Sånt fint. För tre eller fyra år sedan fick jag idén att köpa en systemkamera. Jag tror det var min bästavän som fick mig den idén. Hur som helst så sparade jag pengar och köpte en Nikon D60, som jag använder än idag. I början var det auto som gällde i alla lägen, men under åren har jag utvecklats mycket (om än långsamt) och idag fotar jag inte i annat än manuellt. Har inte fotat i auto på minst ett år nu.
 
Till min kamera har jag kitobjektivet 18-55, nikkor 55-200 och nikkor 50mm 1,8g. Jag har dessutom en stor och rymlig kameraväska, ett stativ, en självutlösare, close-up filter och en omvändningsring. I framtiden vill jag ha ett macroobjektiv, fisheyeobjektiv, blixt och reflexskärm. Typ.
 
På fritiden fotar jag en hel del, men jag tränar också. Och då är det framförallt längdskidåkning. Fast på somrarna blir det ju då mycket löpning, hehe. Jag umgås med mina fina vänner, lyssnar på musik, skapar eller hänger framför datorn. Inte så speciellt. Jag går i skolan också. Kan vara värt att nämna... hehe.
 
I framtiden vill jag mest av allt flytta till London och skaffa katt. Jag vill ha ett jobb som modefotograf, designer, läkare eller arkitekt. Jag vill resa till fattiga länder, skänka pengar, resa jorden runt, tågluffa och mycket mer. Jag vill flyga till månen. Jag vill mycket. Men min största dröm är att faktiskt våga ta steget och flytta till ett annat land, och då blir det väl England. Jag reste till London 2011 med min syster och sen dess har jag varit fast. London är min drömstad. Det är dit jag vill. Det fina språket, de fina byggnaderna, härliga oxford street, dubbeldäckarna och de röda telefonkioskarna. Det är min dröm. Att bygga ett nytt liv i England.
 
Det blev rätt mycket. Men här står lite om mig. Om ni vill veta något mer eller så så skriv gärna så lägger jag till det. Men jag tror jag fick med rätt mycket... hehe! :)
RSS 2.0