tillbaka från fjällen.

Nu är jag tillbaka från fjällen! Det har varit tre roliga dagar i Abisko tillsammans med alla nior. Vi har umgåtts, lagat mat på triangia kök, bestigit berg, myst i tält, frusit osv. Borde väl sätta mig och rensa och redigera alla bilder, men det får nog vänta till helgen... Råkade radera en bild jag verkligenverkligenverkligen vill ha så just nu försöker jag återskapa den på minneskortet, fast det verkar inte gå så bra... :(
Aja. Kommer mer bilder från fjällen till helgen då, och så lär det kanske dyka upp lite mer konsertbilder :D
Peace.

tuesday - engelska för tisdag.

Här får ni en mongolid bild på mig från i juli. Somrig och glad och sådär. Just nu är jag väl och bestiger nån fjälltopp i regnet och kanske fryser häcken av mig eller något. Eller så är jag skitglad för att jag är omringad av klasskamrater och vänner. Who knows?!
 
Tidsinställt... of course.

lite fjäll i sista sekund.

I skrivande stund (när det här publiceras: igårkväll) borde jag väl egentligen ligga och sova. Speciellt med tanke på att jag klev (ska kliva) upp 05:00 idag (imorgon). Just nu sitter jag antingen på ett tåg eller en buss, eller så väntar jag på en buss, som går mot Abisko. Ska spendera två nätter där med lite fjällvandring tillsammans med min och min parallellklass! Kommer nog bli grymt. Här får ni se lite fjällbilder som jag tog tidigare i sommar när jag var och fjällvandrade längst kungsleden. Slumpmässiga och oredigerade, sista sekund! Kunde inte lämna bloggen helt tom...

en gammal blir en ny och en ny.

Har inte visat upp så mycket av mina teckningar här på länge. Speciellt inte i blyetch. Och det beror helt enkelt på att jag inte ritat. För ett tag sedan dock dock jag fram papper och penna och började rita lite, samtidigt som jag satt i soffan och kollade på film. Ja, det är de två nedersta bilderna. Tog fram teckningen igår och ritade på lite på den vänstra halvan av ansiktet. Gjorde inte hela för jag ville se lite före/efter, hehe. Sen alldeles nyss hittade jag en jättefin bild på en tjej som jag kände för att rita av, so i did. Den är dock rätt långt ifrån klar (de två översta bilderna). Jag är rätt dålig på att skugga rätt. Har svårt för ansikten, har aldrig riktigt VÅGAT skugga ansikten riktigt hårt för att jag är så rädd att förstöra. Men man måste ju träna nångång. Så de här bilderna är bara tränatränaträna. Övning ger färdghet, som man brukar säga.

makrus krunegård part 3.

Kunde inte riktigt hålla mig från att lägga upp något på bloggen... Det brukar bli så att när jag säger till mig själv (och er) att inte blogga så får jag något slags behov av att blogga, hehe. Hur som haver, här kommer sista bilderna på Markus Krunegård. Den första är min all time favorite. Vet inte riktigt varför... den känns så mysig och rosa och skarp och lite mindre brusig än dem andra. Ja.

sjukling.

Kikar in här och vill bara meddela att jag gått och blivit sjuk. Väldigt lämpligt med tanke på att jag ska på klassresa på måndag... Får hoppas att jag hinner bli frisk. Kommer göra allt för att krya på mig så jag hoppas ni förstår att bloggen kanske får vila lite. Nu ska jag fortsätta sova... Hrmpf...

markus krunegård part 2.

Här kommer lite fler bilder på Markus! Kommer förmodligen en del tre också, där finns min favoritbild med. Blev faktiskt grymt nöjd med den, hihi.
 
Peace.

great britain.

Idag landade dessa underbara skal som jag eftersuktat hur länge som helst i min brevlåda! Blev typ helt överlycklig och det är så fantastiskt fint och underbart och jag är kär. Det kommer från den nya mobilskalsajten (haha?) idiwa.se! Snorbilligt och dessutom snabb och smidig leverans! Tog bara två dagar :)
 
Många hemsidor som säljer mobilskal (och affärer för den delen) har ju nästan slutat med Iphone 3 (/g/gs) skal och kör bara på Iphone 4 (s). Det tycker jag är sjukt ruttet för vi som har Iphone 3 vill ju också kunna pimpa våra mobiler lika mycket som alla ni med Iphone 4! Hur som haver så erbjuder idiwa.se en hel del även till Iphone 3, och till mobiler utanför apple-familjen. Gå in och kika vetja! idiwa.se

what you cant see.

Här är tre bilder från i juni som jag lekte lite med i photoshop. Kanske lite överdrivna men det kan vara kul ibland. Försöker att inte bara lägga upp bilder från Musikens Makt nu för det kan ju bli lite tråkigt i längden. Men ja.
 
Peace.

markus krunegård.

Det vore jättekul om ni ville säga vad ni tycker om bilderna, bra/dåliga? Är ju liksom första gången jag fotograferar på en konsert/festival for real, så jag vill bara ta åt mig och lära mig så mycket som möjligt :D

musikens makt.

Allt som bara kunde gå fel gick fel när jag skulle ta den här bilden. För det första var det helt kolsvart ute, jag såg knappt de jag skulle fota. Det verkade inte min kamera heller göra, för den hittade liksom inget att fokusera på, så jag vart tvungen att slå om på manuell fokus och lyckas försöka hitta någorlunda fokus fast jag knappt såg något. Och ja, självklart råkade jag hålla handen för blixten så bilden blev typ svart den med. Men den gick att ljusa upp, så man ser ju vilka det är fastän den är ganska (sjukt otroligt mycket) brusig. Sen hade Markus tydligen inte tid att ta en till bild.. så det var liksom enda chansen. Wellwell, det är väl inget att hänga upp sig på. Jag gillar faktiskt brus :3

little marbles part 2.

little marbles.

 

ackreditering.

Igår var jag ju som sagt på Musikens Makt i Luleå, och jag hade lyckats fixa fotopass! Det var skitgrymt men jag kände mig pytteliten bland alla proffsfotografer med sina proffskameror. De hade liksom skitstora kameror, skitstora objektiv, och dessutom flera kameror var (!) och där kom jag med min lilla D60 och 50mm. Haha. Men det var skitskoj! Någon annan som fått ackreditering någon gång? :)

as it is.

Här får ni en liten bild på min hårfärg at the moment. Det är svårt att få exakt samma färg på kameran som det är i verkligheten, men på ett ungefär. Ikväll ska jag på festival och jag har lyckats fixa fotopass (!!!) så det ska bli jättekul! Nu ser det dock ut att bli regn... hm. Vi får hoppas det bara är en skur!
 
Update: Har blogg Esse slutat med sina sekundrar eller har jag bara lyckats pricka in exakta minuter de senaste inläggen? Ser ut som att inläggen är tidsinställda ju... Någon mer som märkt detta? 
Peace.

lilac dreams part 3.

Nu lovar jag att det inte kommer fler självporträtt på ett tag! Här är de sista bilderna från... ja, när det nu var. Förresten så färgade jag håret igår igen, det hade blivit så blekt så det syntes knappt att det var lila längre. Nu är rätt mycket mörkare och en klarare lilafärg... ni kanske får se senare, om ni vill! :)
 
Peace.

en cykeltur till stan.

För exakt en vecka sen tog jag och en vän [länk] en cykeltur in till stan! Det var typ sjukt jobbigt och långt, och vi tog världens evighetsväg som aldrig verkade ta slut. Väl i stan tog vi en fika och kikade i några få affärer innan vi cyklade hem igen! Mysigt.
 
Förresten... nu när jag har en del nya läsare här. Finns det något speciellt ni vill att jag ska blogga om? Något önskeinlägg eller någon fråga eller så? :)

amerikanska pannkakor - recept.

Det var någon som undrade över receptet till dessa amerikanska pannkakor som jag gjorde imorse, så jag tänkte jag kunda posta ett inlägg med det! Det var superlätt att göra, redan efter första pannkakan (som blev lite skev) så började man fatta hur man skulle göra för att få dem runda och fina :) (inte för att mina blev jätterunda men..).
 
Detta behövs:
Knappt 5dl vetemjöl
3 ägg
50g smör
1 tsk salt
2 1/2 tsk bakpulver
drygt 2dl mjölk
3 msk socker
 

Såhär gör man:

Blanda först alla de torra ingridienserna i en bunke. Vitsen med detta är att bakpulvret och saltet ska spridas jämnt i smeten. 
 
Blanda resten av ingridienserna (mjölk, smör och ägg) i en stor bunke och tillsätt torrblandningen. Vispa till en jämn smet. Smeten är betydligt tjockare än vanlig plättsmet, så det kan vara lite trögt att vispa. Smeten kan klumpa sig lite, men försök vispa ut klumparna så gott det går... men det går bra ändå.
 
Sen är det bara att börja steka. Ungefär en halv dl smet räcker per pannkaka. När det börjar bubbla på översidan av pannkakan är den dags att vända (man kan även lyfta lite på den med en stekspade för att se hur den ser ut). Stek 3-4 pannkakor åt gången så går det betydligt fortare. Och ha inte för hög värme, tjocka pannkakor behöver bakas lite i stekpannan. 
 
Servera med... vad som verkar gott! Jag åt dem med hallonsylt, blåbär och ovispad grädde :)

american pancakes.

Idag gjorde jag amerikanska pannkakor till frunch! De blev jättebra och var jättegoda. Kommer absolut göras igen, så enkelt och gott :D
 
Förresten, tack för alla era fina kommentarer. Blir jätteglad!

lilac deams part 2.

Här kommer del två! Vet inte om ni märkt det men min blogg har uppmärksammats av Blogg Esse idag! I en sån där spotlight grej (ni vet till höger när man loggat in osv.). Hoppas att alla nya som tittar in här stannar! :)

lilac dreams.

Här är tre bilder från igår. När man inte har några vänner som skriker efter att agera modell framför kameran får man helt enkelt försöka plåta sig själv istället. Jag packade kameraväska och stativ och cyklade iväg till en stor äng i närheten (som tack och lov hade lite skog omkring) och... ja, ställde mig framför kameran istället för bakom. Det var lite annorlunda men kul!

en liten bit av vad som komma skall.

En bild från fotograferingen med jag och mig själv idag. Rätt oskarp och sådär. Kommer en massa fler bilder imorgon. Blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna för en gångs skull, vill bara visa dem allihopa nu på en gång! Men nä... ska vara lite jävlig och dra ut på det :)
 
Peace.

en annan dag.

Idag är det måndag igen. Men inte vilken måndag som helst. Idag är det exakt en vecka kvar till skolan börjar och jag längtar faktiskt lite. Det är jättefint väder och känns faktiskt som sommar för en gångs skull, och jag har varit ute och fotat lite självporträtt. Bilderna dyker väl upp imorgon! :)

en förändring.

Ja, bilden kan ju tala för sig själv. En förändring helt enkelt. Som skedde igår. Jag är faktiskt väldigt nöjd förrutom att det är några blonda hårslingor kvar som färgen inte bet lika bra i. Menmen. Shit happens. 

att vara någon annan.

En nyvaken jag på bild. Fotoutmaningen förra veckan var att plåta någon som försökte vara "någon annan". Tolkade utmaningen inte som alla andra och fotade känslan istället. Den här veckan ska jag ut och fota landskap. Vi får se hur det går.
 
Peace.

lite mer kalasbilder.

Lite mer bilder från Luleå Kalaset. Denna gång från tivolit. Har varit lite off senaste tiden, finns som ingen action. Har en massa saker jag vill göra men ingenting händer. Längtar bara tills jag flyttar hemifrån och få tid till allt det där. Om två veckor börjar skolan också och det ska ärligt bli rätt skönt.

ulrik munther tvåtusentolv.

Var i Luleå igår på det årliga Luleå Kalaset. Tradition. Såg Ulrik Munther med en massa småbarn (hahaha) och sen hängde jag och mina friendz mest på tivolit. Vilka karuseller jag åkte? NONE. Anyways, bilder på Ulrik. Har typ hundra till så kanske dyker upp lite fler. Och vet ni vad? Just nu hade jag nästan gjort vad som helst för att befinna mig i Sundsvall med Marcko och se Kent.

sommarsött motljus.

Ännu mer bilder på blommor, fast i lite mysigt motljus. Gick ut för att fota mina pastelliga naglar och så provade jag fota i lite motljus, och så fastnade jag och villa fota mer motljus! Det blir ju så fint, tycker ni inte det?
 

somriga stunder.

Under vintern längtar jag alltid efter sommaren, hur härlig den är. Men sanningen är den att jag egentligen inte är ett sånt stor fan av sommaren. Visst är det mysigt, och skönt att att bara kunna dra på sig shorts osv. Men när det blir för varmt. Eller när man inte har lust att vara ute men känner sig tvungen eftersom solen skiner så fint idag. Nu är jag less och jag läntar till hösten. Men många andra verkar tycka tvärtemot så idag tänkte jag bjuda på lite somriga bilder. Dagens skörd av jordgubbar och lite blomster i trädgården sådär i förbifarten. Direkt från kameran. 
RSS 2.0