på självaste påskafton.

Den här fantastiskt fina (ja, faktiskt) påskaftonen har jag hittills hunnit med att åka ett intervallpass på skidor (som var fruktansvärt underbart i den stekheta solen, även om lungorna inte riktigt mådde så bra alltid), handla nya löparskor på stan samt påskhandlat på coop, igen. Nu ska jag alldeles strax sätta igång och städa mitt rum, sedan kanske jag lockar håret och gör mig påskfin eftersom ikväll väntas gäster och påskmiddag! Kram.

saker man kan göra.

Om man har LÅNGtråkigt på en LÅNGfredag så kan man...
... poppa popcorn! 
Eller så kan man måla om ett skåp till sin storasyster.
Fast jag röstar på första alternativet. Så det är vad jag gör just nu. Ha en bra fortsatt fredag. Nu ska jag fortsätta mysa med mina popcorn... och min mamma.

påskpynt på långfredag.

Idag är det långfredag och jag känner att bloggen tappar kvalité. Har funderat ett tag på en nystart med ny design och en helt ny blogg. Men jag vet inte. När jag skapade den här bloggen tänkte jag att det skulle bli den sista, för jag har bytt så många gånger nu. Dock känner jag att jag är i ett stort behov utav en ny. Vi får se. Idag har jag iallafall plockat lite ris i skogen och pyntat med påskfjädrar och annat smått och gott. Det är väl sånt man gör under påsken, antar jag. Förutom att äta tonvis med godis, förstås. Glad påsk på er.
 

i've made up my mind.

Torsdag. Lov. Påsk. Vaknade till vårsolen än en gång, efter att ha drömt en ack så bra men samtidigt väldigt konstig och en aning skrämmande dröm. Handlat påskmat med pappa och åkt ett långpass på skidor. Mina planer för denna påsk är inga alls annat än att äta god mat tillsammans med min familj. Jag ska försöka vara kreativ, ska försöka ta mig till biblioteket och låna braiga böcker och jag ska försöka måla, rita och pyssla så mycket det bara gå. Sen ska jag försöka vara ute också, för det hör ju påsken till. Kram.

måndagsaktiviteter.

Då var det måndag igen. Ingen helt vanlig måndag dock, för den här måndagen är jag ledig och skolfri. Vaknade med sol i ögonen och fågelkvitter utanför fönstret. Promenerar på bar asfalt i converse och klänning och med en öppen vårjacka. Är det vår nu? Snälla, säg att det är vår nu.

saker man ser.

Idag är det lördag. Min förkylning börjar sakta men säkert ge med sig. Var in till stan tidigare idag för att shoppa bort alla mina besvär. Fick med mig massa underkläder, en stickad tröja (på rea!) samt denna underbart gosiga hoodien från Monki. Såklart. Har spanat in den ett tag och när jag fann den med nedsatt pris kunde jag inte låta bli. Ikväll ska jag inte göra annat än att spela sims och kolla på film. Morgondagen tänkte jag ägna åt att färdigställa skolarbeten eftersom det alldeles snart är dags för lov, igen. Nästa vecka blir tämligen lugn med endast en skoldag på onsdag. Sen är det påsk. Påsk. Redan.
 
Kram.

att leva utan anledning.

Gammal bild från tvåtusentio. Det var längesen jag gjorde väsen av mig nu. I torsdags hoppade jag på en buss tillsammans med övriga norrbottens skidåkare för att tävla i Junsele. Kom hem sent i söndags och i måndags vaknade jag med feber och migrän. Dumskalle som jag är gav jag mig ändå ut på skolans friluftsdag och mådde bara allmänt skitdåligt. I tisdags skrev jag nationellt prov i biologi och jag känner inte annat än skitskitskit. Igår sjukanmälde jag mig pga halsont, hosta, huvudvärk och feber. Nu har dock febern släppt, bara hostan och snoret kvar. Imorgon väntar en dag fylld med skidåkning, ska bli väldigt roligt även om jag knappt kommer kunna åka pga min sjuka. Till helgen planerar jag att shoppashoppashoppa och förhoppningsvis kunna träna igen. Kram.

det kommer aldrig vara över för mig.

 
Idag är cirka jordens vackraste dag eftersom finaste Håkan har släppt sin nya singel och jag kan inte annat än dö så fin den är. Spelar den på repeat och bara längtar längtar längtar tills albumet kommer och åh vad lycklig jag blir. Lyssna och bli kär.
 
Update: kände mig tvungen att byta rubrik när jag nu såg att det var ett inlägg på blogg.se med samma rubrik som handlade om håkan. Hehe, är ingen copycat oki.

välkommen hem.

Här är en video med lite filmsnuttar från när jag, Vican och Corny åkte skridskor under sportlovet.

don't hide.

Ritade denna teckning igår med endast en stiftpenna (från skolan, hehe) och skuggpennegrej. Det var riktigt längesen jag hade fram ritblocket nu, och jag måste erkänna att jag saknar det. Detta blev ju inget mästerverk direkt, väldigt ojämn och allmänt slarvig. Men jag har ju så dåligt tålamod så då blir det ofta så. Aja, det var fruktansvärt roligt att få rita igen och jag kommer säkerligen göra det snart igen. Som jag saknat det.

under vatten.

Idag hämtade jag ut bilderna som jag tog med undervattenskameran i thailand! Ja, det var ju inte världens mest exklusiva kamera, 80kr från clas ohlssons är väl ingen proffskamera direkt. Framkallningen gjorde jag på teknik magasinet och kostade 120kr, så för 200kr kan jag väl inte direkt säga att det var värt pengarna och att jag kommer göra det igen. Men det är ju ändå lite kul! Här är iallafall de fyra bilder som faktiskt blev helt okej. Bilderna på fiskarna var ganska värdelösa, men de två bilderna jag tog på systra mi blev ju ändå hyfsade :)

internationella kvinnodagen.

(bild i repris)
Ja, jag hoppas att ni inte missat vad det är för dag idag. Internationella kvinnodagen. Har haft en rätt lugn dag. Vaknade trött och med storm utanför fönstret. Nu framåt eftermiddagen kikar dock solen fram, så det är härligt! Ska alldeles strax åka till min syster och ikväll planerar jag att baka kladdkaka. Japp. Feta fredagsplaner var det här.

i en tid längre fram.

Torsdag. Har aldrig riktigt gillat något alls med torsdagar, förutom att torsdag betyder att det snart är fredag. Fick iallafall sluta över en timme tidigare och ägnar den tiden åt att plugga till ett äckligt biologiprov som komma skall. 

nu drömmer vi oss bort.

Jag vet inte riktigt om ni märkt att månaden februari numera är slut och det har istället övergått till mars. Slutet på februari var så otroligt härligt och jag hade sånt hopp om våren. Nu har dock kylan dragit in över byn och ja, snön kommer i stora lass. Nej, nu kan det gärna få bli vår, skolavslutning och sommarlov.

livet fortsätter.


Idag har livet fortsatt, igen. Och ja, jag syftar då på att lovet är slut. Haft en ganska seg men ändå okej dag. Var duktig som la mig i tid igår, men när jag just var påväg att somna får jag någon slags idé om att börja skriva dikter och sliter fram datorn igen. Mja, man får väl skylla sig själv. Har iallafall fått gå hem redan klockan ett och solen skiner fint ute. Klagar väl inte. Ett gott mellanmål kan man också unna sig, dagar som denna.

här kommer rädslan gamle vän.

Har varit lite tyst de senaste dagarna här på bloggen. Har hur som helst hunnit med att träna, hälsa på syster och fått en himla massa kläder, kollat på skid VM och spelat habbo till stängningsdags. Yup. Även fast jag skäms lite så har jag träffat en himla massa fina människor på det där spelet. Tänk om livet kunde vara lika bra även utanför en massa virtuella spel. Nu ska jag spela sims. Ha en fin lördag. Kram.
RSS 2.0